Σελίδες

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Live fast, die young (NOT)





























Live fast, die young.

Αυτό ήταν το μότο του Paul Walker, του διάσημου ηθοποιού του Hollywood, που έφυγε τόσο γρήγορα και τόσο άδικα από τη ζωή, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το περασμένο Σάββατο. Μόλις σαράντα ετών, άφησε πίσω του μία δεκαπεντάχρονη κόρη, η οποία όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο ίδιος, «είναι μισή ελληνίδα», καθώς η καταγωγή της πρώην συζύγου του είναι από την Ελλάδα.

Και κάπως έτσι, δημιουργήθηκε άλλος ένας θρύλος.
Λίγο το πιασάρικο μότο του, λίγο το γεγονός ότι ήταν εμφανίσιμος, λίγο ο τραγικός τρόπος που σκοτώθηκε και το νεαρό της ηλικίας του, όλοι έχουν λυσσάξει από χθες στο κλάμα και τους οδυρμούς, παρόλο που δεν έχει παίξει και σε καμιά ιδιαίτερη ταινία ή δεν γνώριζαν κάτι από την πρoσωπική του ζωή, που να τους κάνει να ταυτιστούν μαζί του.

Το γεγονός ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών "Fast & Furious", ταινίες που τον έκαναν διάσημο και με τις οποίες γαλουχήθηκαν οι απανταχού κάγκουρες τα τελευταία δέκα χρόνια, σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα όταν η Porsche GT στην οποία επέβαινε ως συνοδηγός καρφώθηκε σε ένα δένδρο και ανεφλέγη, μόνο ως ένα μήνυμα από το σύμπαν μπορώ να το εκλάβω.

Ή μήπως μόνο εγώ βλέπω την τραγική ειρωνεία σε όλο αυτό, από εκείνες που λαμβάνουν χώρα μόνο σε ένα Ομηρικό έπος;

Για το τροχαίο σύμφωνα με δηλώσεις του Σερίφη του Τμήματος που ανέλαβε την προανάκριση, πιθανότατα ευθύνεται η υπερβολική ταχύτητα. Τον οδηγό της Porsche, Roger Rodas, ο Paul τον γνώρισε πριν χρόνια σε αγώνες ταχύτητας και από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ο Roger ήταν ιδιοκτήτης εταιρείας που «έφτιαχνε» αυτοκίνητα. Ο Paul πριν λίγο καιρό τελείωσε τα γυρίσματα της έβδομης κατά σειρά ταινίας "Fast & Furious".

Οι εν λόγω ταινίες, μαζί με το βιντεοπαιχνίδι Grand Theft Auto, είναι η αιτία που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει της μόδας το μπλε λαμπάκι στους υαλοκαθαριστήρες.
Που θεωρείται cool να μη σταματάς στην Αστυνομία.
Να «πειράζεις» τον κινητήρα του αυτοκινήτου σου και το ηχοσύστημά σου.
Να αντικαθιστάς την εξάτμισή του με ένα μπουρί.
Να συμμετέχεις σε κόντρες και γενικά να παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ.
Όσες περισσότερες παραβιάσεις, τόσο πιο cool.

Και αναρωτιέμαι, προς τί η οιμωγή και ο σπαραγμός; O πρώτος είναι ή ο τελευταίος;

Στην Ελλάδα κάθε μέρα σκοτώνονται κατά μέσο όρο πέντε άνθρωποι σε τροχαία ατυχήματα.

Μάλιστα, είναι η πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες 15-29.
Φίλοι μας, συγγενείς μας, γείτονες και συμμαθητές μας. Δικοί μας άνθρωποι.
Έχω ανακοινώσει σε δεκάδες ανθρώπους το θάνατο οικείου τους προσώπου από τροχαίο και ξέρω πως είναι.

Να κρατήσετε για όλους αυτούς τα δάκρυά σας λοιπόν.

Γιατί δεν θα μας λείψουν οι ταινίες του Paul Walker, ούτε η αισθητική και το ήθος που προωθούσαν. Θα λείψει στην οικογένειά του και σε αυτούς που βοηθούσε με τη φιλανθρωπική του δράση, αλλά ως εκεί. Και βρείτε κανένα πρότυπο της προκοπής επιτέλους. Έναν για τον οποίο θα αξίζουν τα δάκρυά σας όταν πεθάνει. Που θα σας κάνει πιο υπεύθυνους και πιο ώριμους.
Γιατί αυτό το "live fast, die young", καλό είναι για τις ταινίες του Hollywood, αλλά για την πραγματική ζωή, μπάζει από παντού.
Κι αν δεν πιστεύετε εμένα, ρωτήστε την κόρη του Walker, τη Meadow:





































 eyedoll.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails