Σελίδες

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Οι παιδοκτόνοι και οι άλλοι


Θέλω τόσες ημέρες να γράψω πως η παιδοκτονία, δεν είναι διαγωνισμός σοκαρίσματος, όπως πήγαν πολλοί να την αναγάγουν. Πως από μόνη της σαν πράξη, είναι κάτι τόσο το φρικιαστικό, που δεν σοκαριζόμαστε πιο πολύ όταν ο παιδοκτόνος είναι ιδιωτικός υπάλληλος, δικηγόρος, πρεζόνι, Αστυνομικός, Αλβανός ή Έλληνας. Το να κάνεις κακό στο σπλάχνο σου, ένα ανθρωπάκι που μεγάλωσες, που τάισες, που ξεσκάτωσες, που ξενύχτησες στο προσκεφάλι του, που άκουσες τα χειλάκια του να λένε για πρώτη φορά μπαμπά, είναι ό,τι χειρότερο μπορώ να φανταστώ, ειδικά τώρα που είμαι μπαμπάς ο ίδιος. Όπως, οι ψυχραιμότεροι, δεν ευχηθήκαμε κρεμάλες, πίσσα και πούπουλα στον Βούλγαρο παιδοκτόνο και καταδικάσαμε ακόμα και την - ρεαλιστική δυστυχώς - δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξης, ότι θα φροντίσει ο άγραφος νόμος της φυλακής να τιμωρήσει όπως του αρμόζει τον πατέρα - τέρας, έτσι δεν το κάναμε και με τον ΜΑΤατζή παιδοκτόνο, αναγνωρίζοντας τη διαφορά μας από τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν και τη ζούγκλα του Αμαζονίου.

Αυτά και άλλα πολλά ήθελα να γράψω, μέρες τώρα, αλλά κάθε φορά που ξεκινούσα, μου έρχονταν στο μυαλό οι λεπτομέρειες και των δύο περιπτώσεων, μου σηκώνονταν η τρίχα και απλά ήθελα να πάρω μια αγκαλιά τα μικρά μου...

Με αφορμή δύο άλλες περιπτώσεις που συνάντησα στο διαδίκτυο όμως και τις οποίες θέλω να σας παραθέσω, βρήκα την ευκαιρία και τα έβγαλα από μέσα μου.

Η πρώτη, είναι ενός βετεράνου Αστυνομικού, πατέρα τεσσάρων παιδιών και παππού δεκατεσσάρων εγγονιών, ο οποίος ενημερώθηκε μέσω ασυρμάτου για μια γυναίκα που έπαθε κρίση στην είσοδο ενός εμπορικού κέντρου. Όταν έφτασε στο σημείο λίγο μετά, βρήκε τη γυναίκα να προσπαθεί να συνέλθει και να κρατά τη μόλις δύο μηνών κόρη της στην αγκαλιά.

"Είδα ότι ήταν τελείως αποπροσανατολισμένη και φοβήθηκα μη της πέσει" είπε ο Αστυνομικός Andy Black. "Έτσι, τη ρώτησα αν μπορώ να την κρατήσω και είπε εντάξει. Η μικρούλα έκλαιγε και αποφάσισα να  πάρω το μπιμπερό και να την ταΐσω, δεν έκανα κάτι το ιδιαίτερο" συνέχισε, δείχνοντας πως τον φέρνει σε δύσκολη θέση η προσοχή που λαμβάνει τις τελευταίες ημέρες στις Η.Π.Α., μετά και από τη απαθανάτιση του στιγμιότυπου από τη φωτογράφο Jilli Nel, η οποία έγραψε στο προφίλ της: "Αυτό είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά… τις στιγμές του σιωπηλού ήρωα… που ξεπερνά τα όρια των καθηκόντων του. Η καρδιά μου ένιωσε τόοοση ζεστασιά!"

"Είναι ο τρόπος που την κοιτά" είπε ένας άλλος χρήστης. "Αυτό το βλέμμα του ¨μην ανησυχείς μικρή μου, σε κρατάω εγώ τώρα¨ και καταλαβαίνεις από τον τρόπο που τον κοιτάει κι αυτή, πως ξέρει ότι βρίσκεται σε καλά χέρια."



PLEASE SHARE !!!!!I just had to stop, chat and ask if I may take his photo....Paramedics were helping this little...


Τελικά, ενώ ο Αστυνομικός τάιζε το μωρό, η μητέρα οδηγήθηκε στο ασθενοφόρο που είχε φτάσει. Μετά και από την παροχή των πρώτων βοηθειών, αποφάσισε τελικά να μη μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αλλά να επιστρέψει σπίτι της.


Η δεύτερη περίπτωση είναι το βίντεο από την κάμερα ενός Αστυνομικού, ο οποίος προφανώς έχει κληθεί μαζί με το ασθενοφόρο που καταφθάνει αργότερα, για ένα μωρό που έχει χάσει τις αισθήσεις του σε ένα σπίτι. Όταν μπαίνει μέσα, η μικρή φαίνεται να μην αναπνέει και αυτός να προσπαθεί να ηρεμήσει τη μητέρα της και μια άλλη γυναίκα που κρατάει αγκαλιά το μωρό. Αμέσως της κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και όντως το μωρό δείχνει ανταποκρίνεται λίγο μετά. Δείτε το βίντεο και τον επαγγελματικό όσο και συγκινητικό τρόπο που χειρίστηκε ο Αστυνομικός το συμβάν:




today.com
lawenforcement.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails