Σελίδες

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γιατί να υπάρχουν τροχονόμοι όταν υπάρχουν φανάρια;

Σκέψεις κάποιου μή Αστυνομικού με αφορμή το θάνατο της συναδέλφου Τροχονόμου ενώ ρύθμιζε την κυκλοφορία στη Λ. Κηφισιας. Πόσο δύσκολο είναι να μην απασχολούνται για ψύλλου πήδημα Αστυνομικοί στις διασταυρώσεις? Πόσο δύσκολο είναι να χρησιμοποιηθεί η διαθέσιμη τεχνολογία ώστε να μην κατασπαταλώνται δυνάμεις και να μην κινδυνεύουν ζωές?

"Μια μερίδα εργαζόμενων στη χώρα μας βρίσκεται κυριολεκτικά στο δρόμο. Οι τροχονόμοι οι οποίοι, ακόμη και αν ήταν άρτια εκπαιδευμένοι [που μάλλον δεν είναι αφού συχνά δε χρησιμοποιούν τη σφυρίχτρα τους ή δεν φορούν το ιριδίζον γιλέκο], ακόμη και αν ήταν ορατοί από μακριά [που δεν είναι αφού δε βρίσκονται σε υπερυψωμένο βάθρο ούτε φέρουν τα γνωστά «μπατόν» όπως παλιά], ακόμη και αν οι αρμόδιοι φρόντιζαν μερικά απλά πράγματα όπως πχ τα φανάρια στη διασταύρωση να μην είναι πράσινα όταν υπάρχει τροχονόμος αλλά να αναβοσβήνουν, ο κίνδυνος να τραυματιστούν σοβαρά, πολλές φορές θανατηφόρα, από τα διερχόμενα οχήματα, για αυτονόητους πολύ απλούς λόγους υφίσταται καθημερινά. 

Με το νόμο των πιθανοτήτων είναι σφόδρα πιθανό, ένας οδηγός από τους πολλούς, που κυκλοφορούν καθημερινά, να πάθει έμφραγμα ή αιφνίδια ζάλη, να σπάσουν τα φρένα του αυτοκινήτου του, να παρουσιαστεί κάποιο εμπόδιο και να χρειαστεί να το αποφύγει, να είναι αφηρημένος, άσχετος, να μιλάει στο κινητό κλπ. και να πέσει επάνω στον απροστάτευτο και εντελώς εκτεθειμένο τροχονόμο, που βρίσκεται στη μέση του δρόμου. 

Και ερωτάται: τί το έκτακτο συμβαίνει, σχεδόν καθημερινά, πχ στη Λεωφόρο Κηφισίας, και δεν επαρκούν τα φανάρια για να ρυθμιστεί η κυκλοφορία; Κάποιοι επίσημοι προφανώς κατεβαίνουν και χρειάζεται να κινηθούν γρήγορα για λόγους ασφαλείας. 

Αξίζει όμως να τίθενται καθημερινά σε κίνδυνο και να θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές γι’ αυτό το λόγο; 

Υπάρχουν πολλές άλλες λύσεις, όπως φανάρια τηλεχειριζόμενα ή αυτορυθμιζόμενα, ανάλογα με τις ανάγκες της κυκλοφορίας, κλπ. Και αν καμιά λύση δεν είναι εφικτή, ας μετακομίσουν οι «επίσημοι» στο κέντρο της πόλης - όπως είχε κάνει ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής - για να μη θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές στο βωμό της βολής ή έστω και της ασφάλειάς τους."

Το Βήμα
http://askapoasy.blogspot.gr/

2 σχόλια:

  1. Φαντάζομαι επίσης ότι τα φανάρια δεν ανάβουν ακόμα αυτόματα πράσινα σε ασθενοφόρα και πυροσβεστικές, εε?

    Συγγνώμη που θα σε στεναχωρήσω αγαπητέ αλλά κάποιες χώρες έχουν φτάσει μέχρι αυτό:
    http://www.youtube.com/watch?v=NoTMC-uxJoo

    Πριν λίγες εβδομάδες είδα έναν παππού με μια γιαγιά να εγκαθιστούν ηχητική ειδοποίηση για τυφλούς σε ένα φανάρι στην Ιερά Οδό. Ιδιωτική πρωτοβουλία μου φάνηκε!! Αφού δεν τα κάνει το κράτος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η αλήθεια είναι δεν μπορεί κανείς παρά να στενοχωριέται όταν έχουν φτάσει άλλοι τόσο μπροστά κι εμείς έχουμε μείνει τόσο πίσω, με αποτέλεσμα στην καλύτερη την ταλαιπωρία μας και στην χειρότερη η απώλεια ανθρώπινων ζωών...
      That being said, εύγε στα γεροντάκια! Ο ακτιβισμός είναι τρόπος ζωής!

      Διαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails