Σελίδες

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Πως τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες / πως καθαρίζουμε το παρμπρίζ από τον πάγο.

Έχω σπρώξει τόσα αυτοκίνητα μέσα στα χιόνια όσο ήμουν στην Τροχαία και έχω μαλώσει με τόσους οδηγούς που τους έλεγα να τοποθετήσουν αλυσίδες και αυτοί συνέχιζαν μόνο για να ακινητοποιηθούν μερικές εκατοντάδες μέτρα μετά, που έχω χάσει το μέτρημα. Γι' αυτό, αρχικά να θυμάστε πως η ύπαρξη αντιολισθητικών αλυσίδων στο όχημά μας είναι υποχρεωτική, δώδεκα μήνες το χρόνο, όπως ο πυροσβεστήρας, το φαρμακείο κ.λ.π. και η μη ύπαρξή τους τιμωρείται με πρόστιμο ογδόντα Ευρώ. Επειδή όμως η πρόληψη είναι καλύτερη από την καταστολή, αντιγράφω:

"Επειδή έχουμε μπει για τα καλά στο Χειμώνα και βρισκόμαστε στη καρδιά αυτού και επειδή όπως φαίνεται φέτος ο Χειμώνας θα κυλίσει με αρκετές χιονοπτώσεις και κρύο,καλό θα ήταν να γνωρίζουμε πως τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στους τροχούς του αυτοκινήτου.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αρκετοί δεν γνωρίζουν να τοποθετούν αλυσίδες στα αυτοκίνητα τους. Καταρχάς να επισημάνουμε πως απαραιτήτως θα πρέπει να έχουμε μαζί μας γάντια εργασίας για την τοποθέτηση των αλυσίδων, λόγω του κρύου κυρίως. Τέλος, να επισημάνουμε πως όταν το αυτοκίνητο κινείται με τους μπροστινούς τροχούς τότε απαραιτήτως πρέπει να τοποθετούνται οι αλυσίδες στους μπροστινούς τροχούς και προαιρετικά στους πίσω τροχούς, αν διαθέτετε και 2ο ζευγάρι αλυσίδων, ενώ όταν το αυτοκίνητο κινείται με τους πίσω τροχούς τότε απαραιτήτως οι αλυσίδες πρέπει να τοποθετούνται στους πίσω τροχούς και προαιρετικά στους μπροστινούς τροχούς, αν διαθέτετε και 2ο ζευγάρι αλυσίδων. Παρακάτω δείτε ένα κατατοπιστικότατο βίντεο, στο οποίο μπορείτε να δείτε και στη πράξη πως τοποθετούνται οι αντιολισθητικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα:"



 


Εάν το παρμπριζ του αυτοκινήτου σας έχει πιάσει πάγο ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ μην προσπαθήσετε να ρίξετε ζεστό νερό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσει ή να ραγίσει το γυαλί. 
 ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 
Μπείτε στο αυτοκίνητο, βάλτε μπρος και αφού περιμένετε λίγο να δουλέψει η μηχανή ανοίξτε την θέρμανση και βάλτε τον ζεστό αέρα. Επιλέξτε την θέση του διακόπτη που στέλνει τον αέρα στο παρμπρίζ. Στη συνέχεια ρίξτε στο παράθυρο αντιψυκτικό υγρό που έχετε φτιάξει μόνοι σας από νερό σε θερμοκρασια δωματίου και ξύδι. 

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ 
Μην χρησιμοποιήσετε τους υαλοκαθαριστήρες εάν δεν είστε σίγουροι ότι το τζάμι έχει ξεπαγώσει εντελώς καθώς τα κομμάτια πάγου μπορούν να κόψουν τα πλαστικά κομμάτια και να χρειαστείτε καινούργιους υαλοκαθαριστήρες. Βεβαιωθείτε πως το τζάμι έχει στεγνώσει καλά πριν ξεκινήσετε καθώς με την κίνηση στο κρύο η υγρασία θα ξαναπαγώσει και θα γίνει πάγος.  

http://greek-weather.org/
http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails