Σελίδες

Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Ενοικίαση της Ελληνικής Αστυνομίας? NOT !


Την περασμένη Δευτέρα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των Φ. Σαχινίδη και Μ. Όθωνα με θέμα "Παροχή υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας προς τρίτους με καταβολή ανταλλάγματος". 
Επειδή πολλοί αναπαράγουν σήμερα δημοσιεύματα από εφημερίδες και άλλα ιστολόγια που αναφέρουν ειρωνικά, ότι η Αστυνομία ενοικιάζεται στον...μεγαλύτερο πλειοδότη, θα αναδημοσιεύσω απλά την ανακοίνωση του Αρχηγείου, που μόνο το newsit θεώρησε σκόπιμο να παραθέσει, μετά τα ειρωνικά σχόλια βέβαια και αυτό. 
 Θα αρχίσω από τη 2η παράγραφο της ανακοίνωσης: 

"Εδώ και χρόνια οι συγκεκριμένες υπηρεσίες προσφέρονταν δωρεάν χωρίς την οποιαδήποτε καταβολή αποζημίωσης προς το Ελληνικό Δημόσιο με βάση την εμπειρία και την τεχνογνωσία των Αστυνομικών Αρχών. Με το συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο, όσοι αιτούνται αυτές οι υπηρεσίες θα υποχρεούνται να καταβάλλουν, ως αντίτιμο, το κόστος χρήσης των διατιθέμενων πόρων της Ελληνικής Αστυνομίας.
H αναφερόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (8004/21/2/12 – ΦΕΚ 888 Β/21.03.2012) εκδόθηκε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 22 του ν. 3938/2011, ο οποίος κυρώθηκε ομόφωνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, και αφορά συγκεκριμένες περιπτώσεις παροχής υπηρεσιών ασφαλείας προς τρίτους που δεν εμπίπτουν στις διατάξεις που αφορούν στη δημόσια τάξη και ασφάλεια, με καταβολή ανταλλάγματος. Το αντάλλαγμα που θα καταβληθεί, εφόσον εγκριθεί συγκεκριμένο αίτημα, περιέρχεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως δημόσιο έσοδο, με σκοπό την απόσβεση του κόστους χρήσης του υλικοτεχνικού εξοπλισμού και των υποδομών της Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και στην αναβάθμισή τους, προκειμένου να μην επηρεάζεται το κύριο έργο και οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Οι υπηρεσίες αυτές, που είναι δυνατόν να προσφερθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, εφόσον υπάρχει αντικειμενική υπηρεσιακή ευχέρεια - δυνατότητα και ύστερα από συγκεκριμένο τοπικά και χρονικά προσδιορισμένο αίτημα, σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου αλλά και σε τρίτους, αφορούν έργα, όπως, συνοδεία εκρηκτικών ή/και επικινδύνων υλών, ιδιωτικών αγαθών μεγάλης αξίας, καλλιτεχνικών έργων και χρηματαποστολών, συνοδευτικές υπηρεσίες ασφάλειας σε πρόσωπα και υπηρεσίες εκπαίδευσης σε ιδιώτες, διάθεση πόρων και εγκαταστάσεων σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές κλπ."

Για να σας δώσω μια ιδέα για τι ειρωνεία μιλάμε, αναφέρεται στις παραπάνω ιστοσελίδες μεταξύ άλλων:

"τη στιγμή που η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο και οι πολίτες δε νιώθουν ασφαλείς ούτε στα ίδια τους τα σπίτια, η ΕΛ.ΑΣ πλέον"ενοικιάζεται" επίσημα και με τον νόμο στους έχοντες τη δυνατότητα να πληρώσουν." 

"Και αν είστε και καλός πελάτης, η Ελληνική Αστυνομία σάς κάνει και έκπτωση" 

"Επίσης, η ΕΛ. ΑΣ διατίθεται και για την... έβδομη τέχνη καθώς με το ανάλογο τίμημα μπορούν να συμμετέχουν σε γυρίσματα ταινιών, ενώ οι αστυνομικοί μπορούν να παραστούν σε κάθε σας κοινωνική εκδήλωση (γάμους, βαφτίσεις κτλ)!"

Κύριοι δημοσιογράφοι, εάν δεν ξέρετε ή αν δεν καταλαβαίνετε ή αν δε μπορείτε να κάνετε ένα αντικειμενικό, χωρίς ειρωνικά σχόλια και γεμάτο προκατάληψη και μισαλλοδοξία ρεπορτάζ, μη το κάνετε καθόλου!


updated 09/04/2012

Aναδημοσιεύω από τον τοίχο ενός συναδέλφου στο fb:

"Πραγματικό γεγονός: 
Πριν από μερικά χρόνια Ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα συμμετέχοντας σε αγώνα Ευρωπαικού κυπέλλου πήγε στη Γερμανία να παίξει αγώνα. 
Κατά την άφιξη της ομάδας στο ξενοδοχείο πλησιάζει τον Γενικό Αρχηγό της ομάδας Αξιωματικός της Γερμανικής Αστυνομίας και αφού του συστήνεται ζητάει να ενημερωθεί αν επιθυμεί η Ελληνική ομάδα συνοδεία κατά τις μετακινήσεις της από και προς το γήπεδο. Ο Έλληνας γενικός Αρχηγός απαντάει φυσικά θέλουμε μία διμοιρία και δύο μοτοσικλετιστές. 
Μετά τον αγώνα κατα την αναχώρηση της ομάδας για την Ελλάδα στο αεροδρόμιο τους προσεγγίζει ο ίδιος Αξιωματικός και δίνει ένα λογαριασμό με συγκεκριμένο αναγραφόμενο ποσό λέγοντας ότι δεν θα φύγει η ομάδα αν δεν εξοφληθεί. 
Έκπληκτος ο Έλληνας ρωτάει περί τίνος πρόκειται και λαμβάνει την απάντηση: 
"Με δικό σας αίτημα απασχολήσατε 27 Γερμανούς Αστυνομικούς οι οποίοι θα προσέφεραν Υπηρεσία στον Γερμανό πολίτη αν δεν σας συνόδευαν, αποζημιώστε το Γερμανικό Κράτος". 
Αυτό προβλέπει το νομοσχέδιο και παρουσιάζεται σαν ενοίκιο της ΕΛΑΣ."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails