Σελίδες

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Σεξ και...πολιτική...

Έκανα ένα τεστ πριν λίγες ημέρες, που υποτίθεται μέσα από μερικές ερωτήσεις, σε τοποθετεί στον πολιτικοιδεολογικό χάρτη. π.χ. :

1. Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα πρέπει να βαφτίζονται υποχρεωτικά Χριστιανοί Ορθόδοξοι

2. Σε κάποιες περιπτώσεις ποινικών αδικημάτων πρέπει να επιβάλλεται η θανατική ποινή

4. Οι χρήστες ναρκωτικών είναι ασθενείς γι' αυτό πρέπει να νοσηλεύονται, κι όχι να φυλακίζονται

5. Πρέπει να ελέγχεται αυστηρά ο αριθμός των μεταναστών που νομιμοποιούνται

7. Ο στρατός πρέπει να επεμβαίνει σε διαδηλώσεις όταν υπάρχει καθεστώς έκτακτης ανάγκης

9. Η αστυνομία δε μπορεί να διοικηθεί δημοκρατικά

11. Το ποσοστό φορολογίας πρέπει να είναι υψηλό ώστε να χρηματοδοτείται το κοινωνικό κράτος

12. Ο κρατικός παρεμβατισμός σε μερικές περιπτώσεις είναι αναπόφευκτος

14. Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (εκτός των δικαστηρίων και του στρατού) μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν

15. Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας θα πρέπει να καταργηθούν και ο κάθε εργαζόμενος να συνάπτει ατομική σύμβαση εργασίας

17. Οι πολυεθνικές επιχειρήσεις συνεισφέρουν θετικά στην Οικονομία της χώρας

18. Η παγκοσμοιοποίηση είναι μια θετική εξέλιξη για την ανθρωπότητα

  Οι περισσότερες τέλος πάντων έχουν μάλλον αυτονόητες απαντήσεις και τελικά με έβγαλε...κομμουνιστή!  :)
  Κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ότι η κοινή λογική, δε γνωρίζει χρώμα και είναι κάτι που οπωσδήποτε πρέπει να ξαναβρούμε.
  Και γιατί δηλαδή να είναι αποκλειστικό προνόμιο ενός αριστερού η θέληση για κοινωνική δικαιοσύνη? Ή γιατί μόνο ένας δεξιός να θέλει να εφαρμόζονται αυστηρά οι Νόμοι, ανεξαρτήτως φύλου, καταγωγής, θρησκείας ή περιουσιακής κατάστασης? 
    Ευτυχώς πάντως, γιατί εψές διάβασα το παρακάτω αρθράκι με τίτλο....

Σεξ με το σταγονόμετρο για τους Δεξιούς!

"Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων, με παράλληλη αύξηση της απιστίας, διαπιστώνει η ALCO στην Αττική. Πόσο έχει επηρεάσει το Μνημόνιο τις διαπροσωπικές μας σχέσεις.
Σοβαρές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου, εκτός των άλλων, στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών. Λιγότερο σεξ, δραματική μείωση των γάμων, με παράλληλη αύξηση της απιστίας, είναι τα ευρήματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε 22- 29 Φεβρουαρίου 2012, στο λεκανοπέδιο Αττικής. 
Την έρευνα διεξήγαγε η εταιρεία ALCO για λογαριασμό της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας (ΕΜΑΣ) και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου, σε δείγμα 600 ανδρών και γυναικών, ηλικίας 25- 64 ετών, με προσωπικές συνεντεύξεις. 
Σύμφωνα με την έρευνα, το τελευταίο τρίμηνο η συχνότητα των σεξουαλικών επαφών των Ελλήνων μειώθηκε σε ποσοστό 34%, ενώ η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά το 47% όσον αφορά στην επαγγελματική τους ζωή και 46% στις διαπροσωπικές σχέσεις των ζευγαριών. Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζονται οι ψηφοφόροι της δεξιάς παράταξης (58%) συγκριτικά με αυτούς της αριστεράς σε ποσοστό 33%. 
Η έλλειψη διάθεσης για σεξ ερμηνεύεται από το άγχος και την ανασφάλεια, αλλά και η σεξουαλική απιστία από την αμφισβήτηση του θεσμικού μοντέλου. Σήμερα, οι περισσότεροι Έλληνες αμφισβητούν την πολιτική εξουσία και τους θεσμούς που αυτή υποστηρίζει, με αποτέλεσμα η αμφισβήτηση αυτή να περνά στην προσωπική τους συμπεριφορά και στις ερωτικές τους επιλογές. Οι άνδρες σε ποσοστό 36% (σε έρευνα του 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 18%) και ηλικία 55- 64 ετών και οι γυναίκες (27%) οδηγήθηκαν στην απιστία εξ΄αιτίας των σοβαρών ενδοοικογενειακών προβλημάτων που αναδύθηκαν μετά την κατάρρευση των οικονομικών δεδομένων που υπήρχαν στην οικογένεια. Η μόνη σταθερή αξία η οποία αντέχει στη δοκιμασία του μνημονίου είναι η φιλία η οποία δεν φαίνεται να επηρεάζεται από τις συνέπειές του. 
Το Ανδρολογικό Ινστιτούτο και η ΕΜΑΣ, τα τελευταία 10 χρόνια πραγματοποιούν δύο φορές τον χρόνο, πανελλαδικές έρευνες με προσωπικές συνεντεύξεις, καταγράφοντας τη σεξουαλική συμπεριφορά των Ελλήνων και πώς αυτή επηρεάζεται από πολιτικά, οικονομικά και άλλα σημαντικά θέματα της κοινωνίας."

2 σχόλια:

  1. Κι όμως κατά βάθος ίσως και να είσαι κομμουνιστής. Πολλοί είναι και δε το ξέρουν, γιατί πολύ απλά η λέξη "κομμουνισμός" έχει λερωθεί πάρα πολύ στο πέρασμα των χρόνων και περισσότερο ο κόσμος ασχολείται με την προκατάληψη απέναντι σε αυτή τη λέξη, παρά με το περιεχόμενο και τη φιλοσοφία αυτής της ιδεολογίας.

    Οι δεξιοί δε νομίζω πως είναι αυτοί που θέλουν να τηρούνται γενικά οι νόμοι. Οι δεξιοί θέλουν να τηρούνται οι συγκεκριμένοι νόμοι που έχουν θεσπιστεί από την αστική τάξη. Αν ας πούμε οι νόμοι ήταν διαφορετικοί, φτιαγμένοι από το σύνολο του λαού, τότε οι δεξιοί θα ήταν "επαναστάτες" και θα ζητούσαν περισσότερη ανισότητα και λιγότερη δημοκρατία, ενώ παράλληλα θα ήταν κατά της τήρησης αυτών των νόμων.

    Αυτή είναι η πραγματικότητα για τις ιδεολογίες. Από κει και πέρα ο καθένας διαλέγει αυτό το οποίο θεωρεί σωστότερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Oμολογώ ότι η "χριστιανική" ερμηνεία του κομμουνισμού, της κοινοκτημοσύνης, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης με εκφράζει βαθύτατα! Ίσως τελικά και να'μαι κομμουνιστής! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails