Σελίδες

Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Αποχή ? Πφφφ.....


Δε μπορώ να καταλάβω τί έχουν στο κεφάλι τους οι δήθεν επαναστάτες που ενσυνείδητα απέχουν από τις εκλογές . Τί διαφορά έχουν αυτοί δηλαδή , από τις ξανθιές και τους κάγκουρες , που ρωτούσε χθες το STAR στις καφετέριες του MALL γιατί δεν πήγαν να ψηφίσουν .


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΤΙ ΕΤΣΙ ΕΝΙΣΧΥΕΤΕ ΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΣΑΠΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ?



Και πες ότι συμφωνώ με αυτό το πανό :
Όντως , αν δεν υπάρξει μια μαζική αντίδραση , κάτι εξαιρετικά απίθανο , για λόγους που δε θέλω να αναφέρω επί του παρόντος ,
οι εκλογές 
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ !

Αυτό είναι όμως μοιρολατρεία ! Και αντιγράφω ένα σχόλιό μου από ένα "αριστερίζον" ιστολόγιο που εξυμνεί την αποχή :
Ειδικά στις δημοτικές , έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίσουμε ανθρώπους που τους ξέρουμε,είναι γείτονές μας , πηγαίνουμε και ψωνίζουμε από τα μαγαζιά τους , πηγαίνουν τα παιδιά μας στα σχολεία τους κ.λ.π. και που θα επηρεάσουν τη ζωή μας άμεσα , ίσως  για πιο ασήμαντα αλλά συνάμα καθημερινά πράγματα της ίδιας μας της γειτονιάς .
Και 5 δημοτικούς συμβούλους της αρεσκείας σου να βάλεις σαν αντιπολίτευση (αν δε σε ικανοποιεί κανένας του υποψήφιου-φαβορί) , θα έχεις κάνει κάτι για τη γειτονιά σου .

Επίσης ποτέ δεν κατάλαβα γιατί όλοι συνδέουν τις δημοτικές εκλογές άρρηκτα με τα κομματικά ! Υπάρχουν ικανοί , έξυπνοι και ορεξάτοι άνθρωποι που ανήκουν σε διάφορους πολιτικούς χώρους. Για τις δημοτικές θα μπορούσα με την ίδια ευκολία να ψηφίσω έναν υποψήφιο του Κ.Κ.Ε. όπως θα ψήφιζα και έναν υποψήφιο του ΛΑ.Ο.Σ. , εφόσον αγαπούν τον τόπο που διαμένουν(απαραίτητη προϋπόθεση) και μου βγάζουν μία ειλικρίνια(και όχι σοβαροφάνεια και ξύλινο λόγο) και μία διάθεση να βοηθήσουν και να ξεστρατίσουν από την πεπατημένη . Στις δημοτικές ψηφίζουμε ανθρώπους και όχι κόμματα (κανονικά) !
Και το άλλο που δεν καταλαβαίνω , είναι γιατί συνδέεται το μνημόνιο με τις δημοτικές εκλογές ?
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ! Τι σχέση έχει ποιον Δήμαρχο θα ψηφίσετε με το ότι λέμε όχι στο μνημόνιο ? Λες και αν θα βγει ένας δήθεν αντιμνημονιακός υποψήφιος , θα του πέσει λόγος για το αν θα εφαρμοστεί το μνημόνιο ή όχι. Δε θα τον ρωτήσει κανένας ! Δε μπορεί να το αλλάξει ! Έχει ενδιαφέρον η άποψή του για το αν το υποστηρίζει ή όχι , αλλά σε καμιά περίπτωση δε θα'πρεπε να συνδέεται με την εκλογή του στον τόπο που διαμένει γιατί όλες οι αποφάσεις που θα πάρει θα τις πάρει με βάση το μνημόνιο , άσχετα από το εαν συμφωνεί ή όχι !
Το δικό μου αγαπημένο από τους Μαύρη Μαγιονέζα είναι το Μέντορες .   ;) 
Αφιερωμένο  στο φίλο μου το Νίκο , γιατί τα ακούγαμε μαζί αυτά στα νιάτα μας !
Προσέξτε τους στίχους , ανοιξτε καλά τα αυτιά και τα μυαλά σας !

 

Και αυτό αφιερωμένο στους ACABίτες γιατί όταν μερικοί μπάτσοι ακούγαμε Μαύρη Μαγιονέζα , αυτά ήταν ακόμη στο νηπιαγωγίο , αν όχι αγέννητα...
 

"Ωωω ! Μες το περιπολικό , θα σου πω πως σ'άγαπώ ...!"

;)

5 σχόλια:

  1. Εγώ δεν ψήφισα.Σχώρα με..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχωρεμένη τέκνο μου . Με δέκα μετάνοιες και μία ενσυνείδητη ψήφο την επόμενη Κυριακή , καθάρισες ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πλάκα είναι ότι και ο γιωργάκης τους δουλεύει πλέον. Όχι ότι δεν τους δούλευε και πριν αλλά με 40% αποχή βγαίνει και λέει το πήραμε το μύνημα ,συνεχίζουμε έτσι. Μπράβο μάγκες καλά τα καταφέρατε πάλι. Πολύ αντιδραστικό και εις ανώτερα.
    Το σχόλιο σου τα λέει όλα. Δεν θα ψηφίσεις κομματικά στις δημοτικές θα ψηφίσεις έναν άνθρωπο που τον ξέρεις, πιθανότατα να έχει ξαναβγεί και να έχει προσφέρει και ξέρεις ότι αγαπάει τον δήμο του. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν χάσει περιουσίες για να πάνε αυτό τον δήμο μπροστά. Αλλά όχι ξέχασα ''φάγαν'' και αυτοί. Φάγαν από 80 ευρώ το μήνα ο καθένας.
    Τέλος πάντων όλα αυτά τα λέω επειδή στό δήμο μου υπάρχουν 3-4 άτομα όχι από τα δύο ''μεγάλα'' κόμματα που έχουν δώσει και την ψυχή τους τόσα χρόνια και δεν έχουν πάρει τίποτα επειδή έχουν τον κάθε μαλάκα δήμαρχο να τους γράφει. Άμα είχα σαν επιλογή τίποτα ρεμάλια μπορεί να το σκεφτόμουν σοβαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την Κυριακή δεν πάω γιατί οι επιλογές μου θα είναι περιορισμένες και δεν μπορώ να με περιορίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλη π@π@ρΙ@ πάλι κι αυτή ! Πως γίνεται το βράδυ των εκλογών να'ναι όλοι ευχαριστημένοι στις δηλώσεις τους δε μπορώ να το καταλάβω ! 'Ολοι μας δουλεύουν όχι μόνο ο Γιωργάκης !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΟΛΑ τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα ,μα θα παρακαλούσα όσους θέλουν να αφήσουν το δικό τους, να το κάνουν με όμορφο τρόπο....

Related Posts with Thumbnails